Mi się zdarzyło raz, dwa razy jechać na resztce... Leje 98, może jednak tak jak w instrukcji i na wlewie lać 95?
[O2] Niewygodnie fotele, na co wymienić?
Zwiń
X
-
[O2] Niewygodnie fotele, na co wymienić?
Witam, przeszukując forum widzę że temat ten był już wielokrotnie wałkowany ale dla O1 gdzie fotele były powszechnie uznawane za koszmarnie niewygodne. O2 jest niby lepsza pod tym względem ale jakoś mnie też one do końca nie pasują. Dość często robię długie trasy (600 – 800 km), po wyjściu z samochodu niby jest OK, plecy ani inne części ciała nie bolą ale jakoś całą drogę jest niewygodnie. Oparcie jest OK, ma dobre trzymanie boczne, niewygodnie jest siedzisko – wąskie i dość głęboko wyprofilowane przez co uciska na uda. Jakiś nawiedziny projektant zrobił siedzenia co się zwężają z przodu (gdzie w większości samochodów jest odwrotnie) za to po bokach upchnął bezużyteczne schowki. W związku z tym mam kilka pytań:
- czy ktoś ma podobne odczucia odnośnie komfortu siedzeń w O2?
- czy może ktoś polecić jakieś sprawdzone, wygodne fotele które pasowały by do O2? Zapewne będą pasowały wszystkie od samochodów opartych na tej samej platformie (Golf V, Leon …) ale czy ktoś już coś takiego praktykował?
- co sądzicie o fotelach od Golfa V, takich jak te: http://www.allegro.pl/item874633018_...vw_golf_5.html
pozdrawiam, Adam_Zd
-
-
RSS_OCP Member
- 2004
- 2333
- Superb III (3V3)
- ASV 1.9 TDI VP 110 KM
- CDAA 1.8 TSI 160 KM
- CHHB 2.0 TSI RS 220 KM
Re: Niewygodnie fotele, na co wymienić?
Zamieszczone przez Adam_Zd- czy ktoś ma podobne odczucia odnośnie komfortu siedzeń w O2?
Komentarz
-
Zamieszczone przez Adam_Zd1.5 roku kombinacji ustawieniami i jakoś ciągle mniej lub bardziej niewygodnie. Może się jeszcze przyzwyczaję.
No i widzę że chyba jakimś wyjątkiem jestem, chyba muszę się dokładnie zmierzyć, zważyć i porównać z wzorcami
pozdrowienia dla sąsiadów z Antwerpii
1,5 roku !!!! i nie mozesz sie przyzwyczaic; to troche juz... minelo; ja myslalem, ze kupiles 2-3 miesiace temu. Osobiscie nie kombinowalbym z innymi fotelami, ale twoj wybor.
Tak przy okazji, bo widze, ze jestes z Eindhoven, czy znasz moze garage VAG Techniek z Nuenen ?? Podono jakies fachury od stajni VW ??Franek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Adam_ZdNie znam gości z Nuenen (puki co nie miałem potrzeby szukać fachowców) ale zapytam, może ktoś coś o nich wie (to w sumie 5km od EHV).
Nie moge znalezc pogromcy drgawek w moim BXE tu na terenie, a do Skody "boje" sie oddac auta, wiadomo dlaczego.Franek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tomilZamieszczone przez Salvatore769Nie moge znalezc pogromcy drgawek w moim BXE tu na terenie
Ale DLACZEGO po wcisnieciu sprzegla podryguje mniej nawet chyba ze 3/4 (ale nie calkiem!) ?? Sorry, juz sie powtarzam, ale mnie to gryzie troche. Poza tym autko super, na dwojce but jakby miala ze 125 kucy (??).Franek
Komentarz
-
-
fotele z nowego scirocco :wink: Ale jak widzę albo dostałes jakieś inne fotele w mlada albo jesteś dość wybredny bo patrzałem dziś na moje fotele i:
Zamieszczone przez Adam_Zdwąskie i dość głęboko wyprofilowane przez co uciska na uda
Zamieszczone przez Adam_Zdco się zwężają z przodu
Zamieszczone przez Adam_Zdza to po bokach upchnął bezużyteczne schowki
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Adam_Zd..... a wracając do niewygodnych foteli, jakieś pomysły ?
[ Dodano: Nie 17 Sty, 10 18:02 ]
Zamieszczone przez Adam_Zd..... a wracając do niewygodnych foteli, jakieś pomysły ?Franek
Komentarz
-
-
eee, piszecie w sumie bzdety ;/ sory ale tak jest,
gosc pyta sie na co wymienic, jezdzi poltora roku wiec widocznie jest mu niewygodnie, zakladajac ze pisza tu ludzie inteligentni nie trzeba tlumaczyc jak ustawic fotel,
osobiscie jezdze o1 i wymienilem fotele na te od leona fr, co do o2 to poprawa wygody duza... ale
1. fotele zwezaja sie na siedzisku- jak ktos teog nie widzi .... to nie wime jak to wytłumaczyc
2. regulacje odcinka ledzwiowego w o2 uwazam za dosc umowną, mam na mysli szczególnie jej wysokosc
3. trzymanie boczne nienajgorsze ale daleko fotelom o2 do moich z leona
4. sadze ze wszystkie sportowe wersje z serii ( leona 2 golfa 5, scirocco i oct rs) powinny byc lepsze - od leona moge potwierdzic ze sa wygodniejsze
nie wiem tlyko jak z p&p ale jezeli podobnie jak w 1 to na allegro foteli od leona jest sporo
[ Dodano: Nie 17 Sty, 10 23:29 ]
cena- troche straszna hehe ale same fotele pewno tansze
te sa dosc ciekawe stylistycznie
[ Dodano: Nie 17 Sty, 10 23:30 ]
ale przede wszystkim trzeba by znajomego z ktoryms z blizniaczych autek dorwac i dokonac pomiaru
Komentarz
-
-
RSS_OCP Member
- 2004
- 2333
- Superb III (3V3)
- ASV 1.9 TDI VP 110 KM
- CDAA 1.8 TSI 160 KM
- CHHB 2.0 TSI RS 220 KM
Zamieszczone przez locaj85osobiscie jezdze o1 i wymienilem fotele na te od leona fr, co do o2 to poprawa wygody duza... ale
3. trzymanie boczne nienajgorsze ale daleko fotelom o2 do moich z leona
Komentarz
-
Zamieszczone przez Salvatore769Tak przy okazji, bo widze, ze jestes z Eindhoven, czy znasz moze garage VAG Techniek z Nuenen ?? Podono jakies fachury od stajni VW ??
naprawy:
tuningowy, ale podobno dobrze znają się na silnikach:
Komentarz
-
-
tylko wymiana albo na jakies od rski ja sądze ze od leona i golfa ,golfa gti powinny podejść........ja mam skórę i od poczatku nie zabardzo byłem z niej zadowolony komfort oki...ale w zimie jak bym siedział na marmurze a latem jak na patelni ale już jakoś wytrzymam zbliża sie pięc lat to może jakaś zmiana chociaż sie zobaczy narazie jest oki mogę powiedzieć że jestem zadowolony .......
[ Dodano: Wto 26 Sty, 10 21:10 ]
scirocco raczej odpada bo to trzydzwiowa wersja ma klamki w fotelachnarazie brak usterek ...21-12-2009 wymiana akumulatora i przekroczyłem 103000tyś przebiegu...(listopad 2010r)juz 5lat minęło)..po przeglądzie .....Może czas na zmiany...kurde 17-12-2010 mam 104500tyś przejechane coś mało jeżdze ostaTNIO.......11-2011 przejechane 116000tyś wymiana rozrządu kpl
Komentarz
-
-
Adam_Zd, zaloguj się na forach golfa i leona i poczytaj czy czasem tam też chłopakie nie narzekają na fotele, lub co o nich piszą zanim kupisz, żebyś nie wtopił.
Ja wcześniej miałem OI, a jak się przesiadłem do OII to nie potrafię się nacieszyć z foteli. Mam 191 cm wzrostu i jestem bardzo zadowolony z komfortu.
ALe to jest moje zdanie.
Najlepiej jakbyś wybrał się na giełdę albo pochodził po komisach żeby zasiąść w takim fotelu i zobaczyć czy znajdziesz wygodną pozycję. Warto sprawdzić czy oprócz śrub montażowych i innych rzeczy do przekładki, czy wysokość po przekładce będzie taka sama jeżeli chodzi o siedzisko, żeby nie było za wysoko lub za nisko...
To chyba tyle z moich wywodów.
Powodzenia
Komentarz
-
Komentarz